Ser du etter en helgetur som ikke trenger å koste skjorta? Da anbefaler jeg virkelig Riga på det sterkeste. Enten det er shopping, kultur eller velvære som frister, Riga har noe for enhver – til en rimelig penge!

Flybilletter til minipris

Du kan få flybilletter til Riga med Norwegian helt ned i 209kr fra Oslo! Det er mindre enn minipris med NSB. Er du fleksibel på reisedagene kan du med andre ord gjøre et skikkelig kupp! Flytiden på 1 time og 30 minutter er det ingenting å si på, og flyplassen i Riga ligger kun 10 kilometer fra gamlebyen.

7.5 euro for et brett med lokalt øl og litt snacks, ingen upris det. Peter’s Brewhouse i gamlebyen.

Gamlebyen i Riga

Om man velger å unne seg litt luksus eller går for litt billigere overnattings alternativer, så er begge deler tilgjengelig i gamlebyen. Her er det også mye flott arkitektur som speiler historien til byen og korte avstander mellom severdighetene. Det er heller ikke uten grunn at Riga kaller seg kulturhovedstaden av de Baltiske landene, byen tiltrekker seg ofte artister i verdensklassen.

 

Peterskirken i gamlebyen

Shopping og champagne

Siden jeg sist besøkte Riga i 2012 så har utvalget av restauranter eksplodert. Og det beste av alt – det er billig, uten at det går ut over kvaliteten. Utvalget er også veldig bredt, fra tradisjonell latvisk husmannskost til internasjonal mat. Er du glad i å handle mat når du er på reise må du absolutt legge turen innom det store markedet (Riga Central Market) ved togstasjonen. Her bugner det over av all slags mulig fersk mat, og det er spennende å rusle og se hva de har. Av latviske suvenirer er det spesielt rav, ull og tre-artikler som er typiske, og disse er ofte å finne på små boder rundt om i gamlebyen. Ikke glem å smake på Riga Balsam, en slags likør som kommer i forskjellige smaksvarianter. Jeg anbefaler den med solbær (blackcurrant).

Mye forskjelling man kan se og smake – på marked

Helse og velvære

Det er nesten obligatorisk å sette av litt tid til velvære når man besøker Riga. Har man mye tid kan man alltids legge turen innom Jurmala som er kjent som et spa-senter og ligger kun 15 minutter fra Riga, langs kysten. Ellers ligger det mange små spa-sentere rundt i byen, og de beste hotellene har egne spa avdelinger av høy kvalitet. Det anbefales å booke på forhånd, gjerne på e-mail.

Fantastisk design og mye historie i veggene på Pullman Hotel i gamlebyen

Mine favoritter i Riga

Hotell: Pullman Old Town Riga
Restaurant: Domini Canes
Velvære: Verdant Eco Spa
Bar: Skyline

Skal du på storbyferie til London? Se vår restaurantguide for 2018 her.