Det er ingen tvil om at London har et flust av fantastiske restauranter å by på. Det er fort gjort å rote seg bort på internett i søken etter en restaurant for London turen. Under har jeg listet 11 restauranter som garantert vil treffe godt på mat og atmosfære. Man må alltid bestille bord når man skal ut og spise i London, spesielt på kveldstid, og gjerne dager (noen steder uker) i forveien. Skal man til lunsj så er det noe lettere å få bord.

OXO Tower restaurant
På Southbank finner man OXO Tower med en restaurant i toppetasjen. Er man ute etter «dinner with a view» så har denne restauranten en kjempefin utsikt over Themsen og St Pauls Katedralen. Fransk mat og en noe formel setting med hvite duker. Kom gjerne tidlig og nyt en cocktail på terrassen før middag hvis været tillater det.

OXO-Tower-Restaurant
Bilde: Restaurantens nettside

Sushi Samba
Fantastisk kul restaurant som også dessverre er nesten konstant fullbooket. Lokalet i Bishopsgate kan skilte med Europas høyeste uteservering. Her gjelder det å være tidlig ute! Ikke den mest sentrale beliggenheten, men vel verdt turen. Maten er en blanding av brasiliansk, peruansk og japansk mat. Super terrasse, bra musikk og godt med liv.

SUSHISAMBA-London.jpg
Bilde: Restaurantens nettside

Hakkasan
Hakkasan Mayfair har 1 Michelin stjerne og maten er like god som man forventer! Porsjonene er store, spør servitøren om tips når du bestiller. Ettersom man bare har bordet for 2 timer kan det være lurt å ta en titt på menyen før man i det hele tatt reiser dit så man ikke bruker mye tid på å bestemme seg. Bestill en drink mens du venter på maten, de er kjempegode!

Hakkasan.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

El Pastor
Noe bortgjemt i Borough Market finner man en liten perle av en taqueria. Her kan man ikke bestille bord, men de opererer med et køsystem sånn at du kan sjekke din status i køen også får man tilsendt en SMS når bordet er klart. En drink eller 2 hos nabobaren slår i hjel ventetiden. Veldig god og ikke minst billig mat. Alle drinkene er tequilabasert og ganske så sterke. Laidback og veldig populært sted.

El Pastor.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

Coya
Peruansk restaurant i Mayfair. Det er et godt alternativ å prøve seg på tasting menyen hvis man ikke er så godt kjent med peruansk mat. Mye mat til en fornuftig pris og spennende smaker. Kul restaurant med bredt klientell.

coya.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

JinJuu
Serverer Koreansk mat med en vri. De har man småretter som kan bestilles som tapas, eller man kan gå for en vanlig rett. Morsom måte å smake på mye forskjellige sammensetninger. Restauranten har ofte DJ, og hvis man bestiller bord i Soho er det lurt å få et bord nede. Et godt alternativ hvis man ikke vil sitte ned for en lang middag, men spise får en kveld på byen. Gode drinker!

jinjuu.jpg
Bilde: Restaurantens nettside

Coq d’Argent
Anbefaler dette stedet for lunsj. Restauranten befinner seg et steinkast fra St Pauls Katedralen og kan skilte med en fantastisk takterrasse. Maten er fransk og de har gjerne en veldig bra lunsjmeny med 2 og 3-retter. Benytt muligheten til å nyte utsikten fra «hagen» før eller etter maten!

coq d'argent.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

Zuma
Japansk restaurant i Knightsbridge et lite steinkast fra Harrods. Ypperlig sted for lunsj eller middag. Veldig god sushi, men også veldig gode varme og kalde småretter. Kun førsteklasses råvarer som snakker for seg selv.

Zuma.jpgzuma2.jpg
Bilde: Restaurantens nettside

Sexy Fish
Det er nesten verdt å ta turen for å se restauranten innvendig på kveldstid alene. Her er det vanskelig å få bord og stedet er ofte besøk av diverse kjendiser. Servicen er upåklagelig og maten er god, om enn ikke fullt så minneverdig som stedet i seg selv. Det er en dyr restaurant, men det er en liten opplevelse å spise der, og det kommer med en prislapp. Ønsker man noe litt utenom det vanlige og ikke bryr seg om å måtte betale ekstra for det så er dette stedet å gå.

sexyfish.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

Nobu
Man kan ikke gå feil med Nobu. Det er så mye fristende på menyen at det skal godt gjøres å begrense seg. Fortell servitøren hva du liker og de vil hjelpe deg å velge ut noe som er godt. Stort utvalg av varme og kalde småretter samt sushi. Spar plass til dessert! Ostekaken og sjokoladeterten er helt fantastisk!

Nobu.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

Roka
Roka har restauranter flere steder i byen. Lunsj eller middag her blir aldri feil. Japansk mat – småretter og sushi. Gå gjerne for en tasting meny og smak på en rekke spennende retter, for ikke å nevne den fantastiske dessert kreasjonen som kommer til slutt!

Roka.PNG
Bilde: Restaurantens nettside

Vær oppmerksom på at noen restauranter krever et kredittkort som garanti når man bestiller bord. De kan derfor trekke deg et beløp hvis man ikke dukker opp til reservasjonen. Sjekk derfor betingelsene for avbestilling. Booke med restauranten direkte eller via Opentable.com