Drømmer du om å tilbringe deler av permisjonen din i varmere strøk? Du er ikke alene. Flere og flere nordmenn tilbringer deler av permisjonen sin i utlandet. Her følger noen tips fra da vi tilbragte 1 måned rundt i Thailand.

Forberedelser

Vi brukte endel tid på å finne ut hvor vi ville reise, legge opp en reiserute og sjekke anbefalinger på nett. Det finnes jo så mange flotte steder at man nesten ser seg litt blind. Vi la vekt på at det skulle være enkelt å komme seg dit og at det var bra med tilbud i nærheten med tanke på at vi reiste med barn. Større hoteller og resorter har mye godt tilrettelagt for turister. Føler man at men da mister noe av sjarmen med å være på et eksotisk sted så ville jeg anbefalt å se på avstand til sykehus og lignende hvis uhellet er ute.

Vaksiner

Vi snakket med helsestasjonen på forhånd for å sjekke hva vi burde ha av vaksiner. Begge våre barn (2,5 og 4,5 år) har fulgt vaksinasjonsprogrammet og var godt dekket for det meste. Vi fikk alle Hepatitt A vaksine og vi voksne ble anbefalt å ta en ny stivkrampesprøyte. Det er individuelle forhold som gjør at man kanskje trenger andre typer vaksiner i tillegg, så sjekk med lege eller helsestasjon før dere reiser. Siden vi skulle være såpass lenge snakket helsesøster litt om tyfoidfeber, men vi valgte ikke å ta denne. På vår tur var vi innom Khao Lak, Phuket by, Koh Lanta, Ao Nang, Koh Samui, Chiang Mai og Bangkok.

Visum

Skal man være i Thailand lenger enn 30 dager trenger man visum, skal man være kortere tid enn dette er det ingenting ellers man må gjøre. Man må fylle ut et innreise-/utreisedokument som man får tildelt på flyet for alle i reisefølget, ta godt vare på utreisedokumentet, dette må leveres tilbake ved utreise. Husk å ha passene i orden!

Pakketips

bag to organise luggage

Hold bagasjen organisert

Reiser man til de typiske turiststedene så vil man finne stort sett alt hva man trenger. Butikker som Tesco har et godt utvalg av vestlige varer. Vi tok med bleier ettersom vi hadde plass og ville unngå å måtte ut for å finne butikk og bleier når vi først var fremme. Det finnes også mye forskjellig barnemat, men har man plass ville jeg kanskje tatt med den vanlige grøten barnet er vant til. Alle stedene vi var på hadde godt utvalg på frokost, og havregryn eller müsli kan jo være et godt alternativ for de små. Våre barn spiste mye frokostblanding, toast og frukt, og hadde kanskje litt mindre matlyst enn hva de pleier.

Tenk praktisk

Vi reiste med to duffelbagger på 120L som vi kunne bruke som ryggsekker. Vi ønsket å kunne ha begge hender fri når vi skulle reise rundt. Dette for å kunne bære barn når det trengtes, men også fordi vi skulle ta endel ferjer og vi ville unngå kofferter. I tillegg hadde vi en ekstra ryggsekk som håndbagasje som vi stappet full med mat, snacks og drikke til flyreisen, samt et skift. Hver av barna hadde sin egen 15L ryggsekk hvor de hadde et par skift, øretelefoner, litt tegnesaker og noen småleker. Vi hadde også med iPad med mye Netflix allerede nedlastet og hadde lastet ned forskjellige apps til våre telefoner.

Klær og sandaler

sandaler til barn

Beskytt små tær med lukkede sandaler

Vi begrenset hva vi hadde med av klær, og det angret vi ikke på. Vi tilbragte mest til på strand og ved bassenget og trengte ikke mange skift. Vi kjøpte inn sandaler til barna som var tette foran, et av våre beste kjøp uten tvil. En annen ting jeg ikke hadde klart meg uten var disse små pakkedelene til å ha i baggen. Vi flyttet på oss en del og pakket endel inn og ut av baggen. Med disse slapp jeg å endevende baggen ved hver anledning.

Smør deg inn – ofte

Solkrem – ta med mye solkrem! Mer enn du tror du trenger. UV klær til barna er også nødvendig. Egentlig skulle vi voksne hatt hver vår UV t-skjorte selv. Vi var mye i basseng og i havet med barna og skuldrene ble fort brent til tross for hyppig smøring. Myggspray er et must!

Til slutt vil jeg si at å reise til Thailand er ikke så forskjellig fra å reise andre steder, så fortvil ikke om det er noe som går i glemmeboken. Ha reiseforsikringen i orden så går det bra!