Permisjonstur Khao Lak

I Khao Lak ligger resortene som perler på en snor langs en nokså uberørt strandlinje. Dette er strendene du ser på bilder og drømmer deg bort i. Er du ute etter avslapning og strandliv så er dette stedet for deg.

Endelig fremme

Første stopp på vår permisjonstur var strengt tatt Bangkok ettersom vi fløy Norwegian. Det går hyppige fly fra Bangkok til Phuket, og vi hadde kun et kort opphold på flyplassen før vi kom oss videre. Vi hadde på forhånd booket bil til å hente oss på flyplassen og bestilt barneseter til våre barn. Litt e-post frem og tilbake før avreise fra Norge med bilder av bilseter vi ønsket og jammen ordnet det seg ikke. Det er en lang reisevei, men desto bedre nå man endelig er fremme! Tips til flyreisen kan du lese mer om her.

Så deilig å komme frem til dette etter en lang reise

Luksus i strandkanten – The Sands Khao Lak by Katathani

Det tar en drøy time å kjøre fra Phuket flyplass til The Sands i Khao Lak hvor vi skulle bo. Khao Lak ligger nord for flyplassen og de litt mer travle strendene i Phuket. Jeg har intet å utsette på resortet vi bodde på. Det stod ferdig i 2017 og noen utvidelser foregår fortsatt. Vi hadde bestilt et familierom som hadde god plass til alle, var utrolig fresht og hadde en fantastisk balkong som var super når barna var i seng. Bassengområdet ble fort en favoritt hos barna, her var det et lite basseng til de minste og et litt større og dypere basseng ved siden av med sklie. En liten kasse med diverse vannleker var tilgjengelig og sparte oss for en tur til butikken.

Mange spennende skjell å finne på stranden

Populært for småbarnsfamilier

Det var mange småbarnsfamilier som hadde funnet veien hit i januar, men vi hadde aldri et problem med å finne plass ved bassenget, på stranden eller på restauranten. I tillegg hadde hotellet en super barneklubb med et uteområde som var et yndet stopp for barna. Siden alt var så godt tilrettelagt på hotellet holdt vi hos mest der. Det er et lite sentrum i Khao Lak, med en forholdsvis trafikkert vei som går igjennom. Det ligger tett i tett med restauranter, dagligvare butikker og ellers alt du kan tenke deg. Ønsker du å booke noen utflukter er det også mange små aktører som tilbyr sine tjenester, hvis man ikke ønsker å booke via hotellet man bor på.

Liten pause fra solen for å leke i skyggen

Drømmer meg tilbake!

Generelt vil jeg si at Khao Lak området er supert hvis man ønsker avslapning og ikke har behov for at det skal skje så mye. Det kom som regel noen regnskurer på kvelden, men disse varte kanskje toppen én time. Her var det også veldig lite mygg i forhold til mange av de andre stedene vi besøkte. Hit vil jeg absolutt tilbake!

Palmer, sol og sommerfølelse

Neste stopp på reisen: