Phuket town night market

Fra Khao Lak gikk turen videre til Phuket by. Vi skulle sove over her én natt før turen gikk videre til Koh Lanta med ferje via Phi Phi øyene. Mens alle strendene ligger på vestsiden av Phuket, så finner du Phuket by på østsiden.

Europeiske innflytelser, apekatter og matmarkeder

Phuket by har noen flotte bygninger som er etterlevninger fra 1900 tallet når europeiske gruveselskaper ble invitert til byen og bygget den ut. Noen av de gamle byggende står fremdeles, og utgjør deler av gamlebyen. Dette står i stor kontrast til omgivelsene ellers i byen.

Vi så for oss en tur til Monkey Hill for å se på apekatter, men dette frarådet de på hotellet da disse var kjent for å være nokså uforutsigbare. I stedet tok vi turen på marked. Kveldsmarkedet var fullt av inntrykk for alle sanser. Det var musikk, matlaging, tegning, og selvfølgelig alt mulig til salgs. Vår minste på 2,5 år måtte bæres gjennom markedet og jeg vil nok ikke anbefale å forsøke seg med vogn. Det er utrolig folksomt! Har man baby i bæretøy, eller gjerne litt større barn kan man godt ta seg litt mer tid til å utforske markedet. Det strekker seg kun over en gate og kan i utgangspunktet være fort gjort. Våre barn på 2,5 og 4,5 syntes det holdt med en tur igjennom, også gikk vi for å spise pizza og french fries – man kan ikke være like eventyrlysten hele tiden!

old town phuket town

Europeiske innflytelser i gamlebyen

Ferjetur videre via Phi Phi til Koh Lanta

Vi brukte Phuket Ferry når vi booket våre reiser med ferje. Dette var i grunn veldig enkelt og fungerte bra. På ferjen fra Phuket (Rassada Pier) til Phi Phi var det god plass og de viste en Disneyfilm mens vi kjørte over. Dette var selvfølgelig helt topp for de minste. Vi måtte bytte ferje når vi kom frem til Phi Phi, og dette opplevdes litt kaotisk. Her var vi glad for at vi reiste med store ryggsekker så vi litt enklere kunne manøvrere oss rundt folkemengden på brygga (pakketips her). Jeg må legge til at vi ikke opplevde ferjene som overfylt, som vi hadde lest enkelte steder på forhånd. Ferjene vi tok var også utstyrt med redningsvester – én vest per sete.

phuket ferry

Kart over ferjene ut fra Phuket (Rassada Pier)

Omgivelsene

Det blir jo fort til å holde styr på når man reiser med små barn, men… Ta en pause for å ta inn omgivelsene, det er utrolig vakkert! Det er en grunn til at Phi Phi øyene har vært hypping brukt i filmer, kanskje best kjent fra «The Beach» med Leonardo DiCaprio.

phi phi don

Phi Phi øyene

phi phi don

Nå gikk turen videre til Koh Lanta som er kjempepopulært blandt svenskene!