Turistnæringen på Yucatán-halvøya i Mexico har lenge vokst i rekordfart. Nå er det den lille, bilfrie øya Isla Holbox som er på alles lepper.

Det er ikke få som drømmer om jomfrustrender der man kan vandre barbent i vannkanten side om side med lokalbefolkningen og spise delikatesser trukket rett opp fra havet. Dette kan man se langt etter i pulserende Cancún og Playa del Carmen i dag. Også mindre, utbygde Tulum har nå blitt allemannseie.

Isla Holbox er uten tvil det nye it-stedet. Øyen er bare er knappe 42 km lang og 1,5 km bred, og ligger i underkant av tre timer unna Cancún og Palya del Carmen med bil og en liten fergetur. Man kan også komme seg dit direkte fra Canćun flyplass på 30 minutter.

Magisk ro

 

Foto: Flickr

Det finnes bare sandveier på den bilfrie øya Isla Holbox. Man kommer seg rundt ved å gå, leie sykkel, firhjulinger, scooters eller små golfbiler. Elektrisitet kom først til den lille fiskerøya i 1987.

På tross av at øyen er bilfri og fikk elektrisitet sent, mangler det ikke på utvalget av vakre boutique hoteller i verdensklasse. Du vil med andre ord ikke savne noen verdens ting. Det finnes også mange flotte muligheter på AirBnB.

Fire must-do’s på Holbox

 

1: Svømme med Whale Sharks

Foto: Flickr

Det er få steder i verden man kan svømme med Whale Sharks, og Holbox er en av disse stedene. Derfor er dette øyas hovedattraksjon.

Sesong: Mid-juli – slutten av august.

 

2: Besøke Passion Island 

Foto: Flickr

Dette er kun en 15 minutters båttur fra Holbox sentrum, og gir deg mulighet til å få total ro og se vakre rosa flamingoer i sjøkanten. Her kan man også få med seg Isla Pajaros samtidig.

 

3: Se graffitikunsten i sentrum  

I 2014 inviterte Mexico graffitikunstnere fra hele verden til å dekorere gatene på Holbox i forbindelse med Mexicos første International Art Festival «IPAS».

 

 4: Ta det helt med ro og nyt vakre solnedganger