The Valley Island, som Maui også kalles, kan skilte med spektakulær natur og fantastiske strender , det er ikke tilfeldig at denne øyen troner på de fleste rangeringer over verdens vakreste øyer.

Flere og flere nordmenn finner veien til Hawaii, på tross av den lange reisen for å nå øygruppen midt ute i Stillehavet. Maui, som er den nest størst av de hawaiiske øyer, byr på verdens beste surfemuligheter, regnskoger, vulkaniske landskap, perfekte snorkleforhold og fantastiske strender. Vannet er selvfølgelig krystallklart. Drar du på den rette tiden av året kan du også se de gigantiske Whale Sharks, som bare kan ses ved et knippe destinasjoner i verden.

Maui er virkelig så vakker som en drømmer om.  Stedet overgikk alle våre forventninger. Øya har en ekstremt low key atmosfære. Her finner du ingen flashy, blinkende lys i gatene. Alt dreier seg om å ha god tid til å nyte.

Barnevennlig i Kaanapali og Lahania

Havet er roligere på vestsiden av Maui, og derfor er alt mellom Lahania og Kaanapali området ideelt for barnefamilier. Vi bodde i Kaanapali, på Aston Maui Kaanapali Villas. En enkel og fin leilighet med eget kjøkken, og det var deilig å kunne lage litt enkel mat på rommet selv. Dette booket vi gjennom AirBnB, og det lå perfekt og fredelig til rett på stranden, med store bassenger og supergod restaurant i strandkanten.

Kaanapali ligger bare en 10-15 minutters kjøretur til byen som kan kalles øyas sentrum, Lahania, som kan sies å være øyas sentrum. I Lahanias hovedgate Front Street er en handlegate med sjarmerende butikker, mote, surfeutstyr, gallerier, massevis av restauranter og underholdning. Her kan du frotse i fersk sjømat med upåklagelig sjøutsikt på kjøpet. Den lokale fisken Ahi finnes på menyen hos de aller fleste restauranter i forskjellig form og retter, og må prøves. Som de sier på Maui, Ahi er som laks, bare mørere.

Ting å se og gjøre på Maui

Det er mange små eksursjoner man kan ta i Kaanapali området, blant annet se The Blowhole, Dragens Tooth, og ikke minst en kjøretur til den koselige lokale landsbyen Paia. Rett utenfor Paia ligger Hookipa Beach der de gigantiske grønne havskildpaddene er kjent for å ta til land for å sole seg. Rideturer og helikopterturer er også populære måter å utforske øya på. Bare en liten del av Maui kan faktisk ses fra veien,  da bare rundt en fjerdedel av øya er utviklet. Det finnes flere ruter, og man kan kombinere med å se en annen hawaiisk øy i noen av helikopterturene. Eller om du har flyvererfaring, lei ditt eget!

”Road to Hana”- Hawaii’s beste roadtrip 

Dette er desidert en av de fineste bilturene jeg noen gang har tatt. Den her hele 620 svinger og 52 broer, men ikke la deg skremme av det – den er heldigvis fin, opplyst og oversiktlig. På veien kan du besøke Black Sand Beach (lavastein strand) og Red Sand Beach. Parker bilen og gå den kjente Pipiwai Trail, og kjør videre gjennom regnskog, fosser og vulkanisk landskap. Øyas hovedattraksjon, krateret Haleakala, finner du også på denne turen. Soloppgangen i Haleakala er nødvendig å forhåndsbooke. Fargesamspillet på disse stedene er ulikt noe annet sted, akkurat det som gjør Maui og Hawaii så unikt.

Snorkletur for store og små

Hawaii er et fantastisk sted å snorkle. Vi fikk med oss en herlig dag både i og på vannet. Fargerike fisk var det mange av, og vi så de gigantiske skilpaddene under vann. Personalet på båten holdt kurs for barna i hvorfor forsøpling er skadelig for dyrelivet. Fantastisk!

Once you go to Hawaii.. dette gir mersmak!

Så langt har Hawaii, og spesielt Maui, vært den beste familieferien vi har hatt. Jeg hadde ingen anelse om hvor mye disse øyene har å tilby, og hvor forskjellige og varierte hver og en av de er. We’ll be back! Neste gang vil Kauai og Big Island stå for tur!  Les også om våre fem dager på Honolulu og Oahu her.

Aloha!