I mai var samboeren og jeg spontane og booket tur til Peru. Vi bodde i Houston på det tidspunktet, og siden det var direktefly derifra, var det på sin plass å gripe muligheter til å ta en tur utenom det vanlige.

Lima – Et gastronomisk mekka

Machu Picchu var en selvfølge å besøke i Peru, men vi var også veldig nysgjerrige på hovedstaden Lima. Gjennom Chef’s Table hadde vi sett at Lima for alvor har markert seg på verdens gastronomiske kart.

Andesnasjonen, hjemlandet til både quinoa, pisco sour og cebiche, er alene om ha to restauranter på topp ti listen over Verdens 50 beste restauranter i 2017.  Har du først kommet deg til Peru, er den glade nyheten at man må ut med en brøkdel av hva man må betale for en Tasting Menu i de beste restaurantene i byer som Paris og New York. Det er derfor mulighet til til å komme seg på en stor kulinarisk reise i én og samme by for en billig penge.

Restauranten Central troner nå som den 5. beste restauranten i verden, Maido på plass nr. 8, i tillegg til Astrid y Gastón på 33. Plass.

På kjøkkenet styrer Martinez kjøkkenet sammen med sin kone Pia León. Foto: Lifestileasia.com

Tasting Meny på Central er helt unik med sin høydemeny der hver rett er satt sammen med ingredienser fra én bestemt høyde, der menyen består av 17 forskjellige høyder. Kokken og eieren, Virgilio Martinez, forener moderne teknikk med urfolkets ingredienser, og tar gjestene bokstavelig talt på en reise gjennom Peru fra havets bunn til en høyde opp til 6000 moh.

De fantastiske matopplevelsene er det jeg sitter igjen med som beste minner fra Lima. Vi spiste på flere restauranter i verdensklasse, blant annet La Mar Cebichería som er rangert som latinamerikas 15.beste restaurant.

Hvis du vil oppleve denne siden av Lima, er det viktig å booke bord god tid i forkant. På restaurantene som er på topp ti listen i verden, som Central og Maido bør en gjøre sin reservasjon to til tre måneder i forkant av besøket.

Dette bør du se:

  • Distriktet Miraflores huser byens beste restauranter og shoppingområde. Her kan du vandre langs stranden og se på surfere, eller nyte landets beste motescene på det eksklusive, utendørs varemagasinet Larcomar, som ligger på en klippe med utsikt over havet og paraglidere.
  • Bydelen Barranco var utrolig koselig. Her var det trange gater med gallerier, cafeer og restauranter, med spennende kolonialsk arkitektur forent med fantastisk graffiti.
  • Museo Larco tar deg gjennom Perús kulturarv samtidig som museet er en herlig oase i seg selv.
  • Vaktskifte ved regjeringspalasset var en fin opplevelse og verd å få med seg. Dette er også hjemstedet til presidenten.

Larcomar. Foto: Flickr

Restauranten ved Museo Larco, Lima. Foto: Else Marie Hasle

Graffiti i Barranco. Foto: Else Marie Hasle

Meg i bydelen Barranco.

 

 

 

Eksotiske sør-amerikanske blomster var å se over alt.

Vaktskifte ved presidentpalasset var verd å få med seg, og var en av byens hovedattraksjoner.