Det er ikke mangel på alternativer i en by som London, men når man reiser med små barn kan det være greit å ha planlagt litt i forveien. Her er noen tips for aktiviteter som er morsomme for de minste og som også vil fenge litt større barn.

  • Båttur på Themsen: En super måte å se noen kjente landemerker langs elven. De fleste båtene har en overbygget del slik at det går greit på en regnværsdag også.
  • Science Museum: Wonderlab er en utrolig morsom og interaktiv utstilling som har noe spennende for alle aldre. Det finnes også et lekeområde nede i kjelleren. Inngang til museet er gratis, en liten donasjon er frivillig. Inngang til Wonderlab koster £8.

Bilde: https://www.sciencemuseum.org.uk

  • Natural History Museum: Masse spennende å se på, spesielt småkryp avdelingen og dinosaurene er en hit blandt de minste! Inngang er gratis, donasjon er frivillig.
  • London Transport Museum: Stor kolleksjon av busser, trikker og biler som barna kan gå inn i. Det finnes også et lekeområde for de under 5. Museet ligger i Covent Garden som er et veldig fint område med barn ettersom det er begrenset med biltrafikk.

Bilde: Elisabeth Kjernli

  • Tower of London: Kom tidlig og gå rett til White Tower hvor du finner de mest interessante utstillingene for barn.

 

  • Skygarden: En liten oase med utsikt over hele London. Denne litt ukjente attraksjonen er gratis, men man må bestille god tid i forveien (plasser legges ut 3 uker i forveien). 

Bilde: https://skygarden.london/

  • Rainforest Cafe: ikke en aktivitet i seg selv, men en restaurant veldig egnet for barn. Mye å se på, egne menyer og aktivitetshefter for barn. Litt lyn og torden kan forekomme! Bestill bord for å være sikker på å få plass, populært sted, spesielt i helgene.

Bilde: Restaurantens nettside

Holland Park og Kyoto Garden: Et alternativ til Diana’s memorial playground i Hyde Park (som forresten er helt fantastisk, men kan bli litt voldsom for de under 5). I Holland Park finner du en liten, oversiktlig lekeplass, liten labyrint, og den veldig flotte Kyoto garden. Mange ekorn, fisker og påfugler å titte på.

Bilde: https://www.royalparks.org.uk – Diana Memorial Playground

  • Southbank: Her finner man et spennende street food market på helgene med noe for enhver smak. Langs hele Southbank er det bilfritt og god plass å løpe rundt, ofte gatemusikanter og street performances. Like ved The London Eye finner man også Jubilee garden som er en lekeplass for litt større barn. Her finner man også London Aquarium og Shrek Adventure, sistnevnte er best egnet for litt større barn.

Bilde: http://www.southbanklondon.com/

Book det som kan bookes på forhånd på internett, da får man gjerne litt rabatt.