Jeg har ikke vært en av de mange som har hatt Hawaii øverst på ønskelisten for reisemål, men i løpet de siste to årene vi har bodd i USA, fikk jeg mer og mer øynene opp for dette fantastiske og eksotiske reisemålet.

Ø-Y-V-A-L-G-E-T

Hawaii består av over hundre øyer, men er mest kjent for de åtte store øyene Hawaii (også omtalt som Big Isand), Oahu, Maui, Kauai, Molokai, Lanai, Niihau og Kahoolawe. De fire første er de mest besøkte, og vi bestemte oss for å gå for to øyer ettersom det er vanlig med litt øyhopping der borte. Det er overraskende mye å gjøre på hver av øyene, og det anbefales å ha i rundt fem dager på hver øy man velger.

Etter mye googling, saumfaring over diverse blogger, TripAdvisor og nettsteder landet vi omsider på Oahu og Maui som førstegangsbesøkende. Les om våre fem dager på Maui her. 

Waikiki Beach, Oahu

Honolulu, Oahu 

Snakk om å få i pose og sekk! Storby, verdens beste asian-fusion mat, upåklagelige shoppingmuligheter og krystallklart vann. Planen var å få med seg litt av det pulserende storbylivet i Honolulu og vi booket oss inn på et surfehotell på Waikiki Beach i hjertet av byen som het Surfjack Hotel & Swim Club. Dette hotellet kan jeg absolutt anbefale. Et butique hotel som ligger bare få kvartaler unna den kjente shopping gaten Kalakaua Avenue, og i underkant av ti minutter unna stranden. Det var også rolig og barnevennlig med en god tilhørende restaurant og basseng.

Surfjack Hotel & Swim Club, Honolulu. Foto: Hotellets nettside

Surfjack Hotel & Swim Club, Honolulu. Foto: Hotellets nettside

Hotellet har en utrolig sjarmerende café med en tilhørende butikk med flotte beach assessorer. Foto: Hotellets nettside

Hotellets basseng. Ikke superstort, men det setter stemning, og ligger rett ved restauranten. Kort gange til stranden. Foto: Hotellets nettside

Waikiki Beach er en attraksjon i seg selv og vi tilbrakte mye av tiden med å rusle gatelangs der, det er jo bare så flott og innfrir forventningene om byen totalt.

Kalakaua Avenue, Waikiki Bach

Waikiki Beach

 

På toppen av Diamond Head State Monument

Utsikt over Honolulu fra Diamond Head

Krateret Diamond Head State Monument, er selve symbolet på Oahu, en perfekt morgentur som ligger rett utenfor Waikiki Beach. Det tar ca en 20-30 min å kommes seg til toppen og er problemfritt å ta med barn på, i allefall klarte vår fireåring seg fint. Det fineste med denne utflukten var for oss å få den fantastiske utsikten over byen.

Strendene blir attraksjoner i seg selv på Hawaii, og de forskjellige strendene er kjent for forskjellige ting. Derfor ble strand-hopping endel av programmet vårt. Vi fikk tips om at Obamas favorittstrand var Lanikai Beach, en drøy halvtime utenfor byen, og det var vel verd turen. Den lå litt gjemt, og det så mye roligere der enn på Waikiki Beach, naturligvis, og vannet føltes varmere. I tillegg var det masse små lokale restauranter like ved.

En annen strand det er verd å ta turen til er Waimea Bay på North Shore. Om vinteren holdes store surfekonkurranser her, om sommeren er vannet stille og barnefamilier tar over plassen. Her er det koralrev og alle må innom et 15 minutters korral-vett kurs før man kan gå inn på stranden.

Waimea Bay, Oahu

For å få litt i  kulturryggsekken hadde vi fått anbefalt Polynesian Cultural Centre, som  ”Hawaii’s svar på Disney World”. Jeg vil absolutt ikke kalle det det, men det viste fint frem de forskjellige polynesiske øyene, litt på samme måte som Epcot Center i Florida, med representanter fra hver øy som arrangerte aktiviteter for barna, lokal mat og kostymer fra sin øy. På kvelden var det Lu’Au show (med hulahula dansere), som er vel verd å få med seg.

Pearl Harbor

Pearl Harbor Memorial er Hawaiis mest besøkte turistattraksjon. Amerikanere er kjente for å planlegge godt frem i tid og en visitt til Perl Harbor er intet unntak. Den mest kjente attraksjonen USS Arizona Memorial inne på museumsområdet var til vår store skuffelse dessverre fullbooket for resten av dagen da vi kom dit  allerede i ni-tiden på morgenen. Vurderer man å ta turen dit vil jeg anbefale å forhåndsbooke billetter.

Pearl Harbor