Gran Canaria er en gammel klassiker å regne når det kommer til familieferiedestinasjoner.  Mange kjenner Gran Canaria som en litt harry feriedestinasjon, men her kommer tipsene for deg som vil unngå de turistifiserte stedene og oppleve mer av hva øyen har å by på. 

Insidertips fra Anne Kristine Lopez-Vasset

Luksus i Meloneras

Bo i Meloneras området. Her finner du mange flotte hotell som f.eks. Lopesan Baobab, Lopesan Costa Meloneras eller Lopesan Villa del Conde. Her er du i nærheten av strand, har stort utvalg av restauranter, flere butikker, turistattraksjoner og befinner deg i den nye turistsona, langt unna glorete skilt og norske puber.

Promenaden i Meloneras

Utforsk øya!

 1. Sanddynene/»miniørkenen» finner du hvis du tar en gåtur fra fyrtårnet El faro på sørspissen og bortover Playa del Ingles.
 2. Lei bil og besøk den eneste byen på øya: Las Palmas i nord. Vær obs på at det ofte er overskyet her, så det kan være greit med en jakke i bakhånd. Her finner du mange butikker og restauranter, og kulturtilbud, akvarium osv.
 3. Fiskerlandsbyen Puerto de Mogan hvor du kan prøve en tur i ubåt
 4. El barranco de Guayadece oppe i fjellene (obs! svingete veier, vær forberedt på mulig bilsyke og ta med en jakke siden det er kaldere oppe i fjellene) hvor du får fin utsikt og kan spise i restauranten Tagoror inne i en fjellhule. Prøv den kanariske tapas-spesialiteten «papas con mojo».

Hva med å spise i en hule i fjellet?

Shopping, utekino og restauranter

På vei sørover fra Las Palmas finner du Outlet kjøpesenterene Las Terrazas og El Mirador. Et annet stort kjøpesenter (ikke Outlet) i nærheten av flyplassen er El Atlantico.

Er du ute etter en litt annen opplevelse, hvorfor ikke prøve kino under åpen himmel i Meloneras på Moonlight Cinema. Du kan bestille mat og drikke, og får en liten sofa og pledd for deg selv. Mens vi er inne på mat: Spis på Samsara (husk å booke bord!), SW222, La Aquarela eller Bamira (kun åpent vinterhalvåret).

Gran Canaria byr på mer enn bare strender… Foto: Atenea Dominguez

Skjem deg bort på SPA

Unn deg selv et spabesøk på det store spa-anlegget til Costa Meloneras hotellet. Ønsker du heller et mer privat og romantisk spabesøk for to kan du leie et eget rom med basseng og havutsikt og mulighet for mat og behandling på rommet på spaet til Villa del Conde hotellet.

Gran Canaria med barn

Drar du til Gran Canaria med barn anbefales

 1. Aqualand som er et stort badeland sør på øya
 2. Holiday World er en slags kombinert tivoli, bowling og spillhall hvor du finner noe for enhver smak.
 3. I den store parken Parque Sur kan barna springe rundt, det arrangeres ofte ulike aktiviteter her, og man kan mate ulike ender og fugler.
 4. Det finnes også mange attraksjonsparker for barn som Sioux City (westernpark),
 5. Cocodrilo Parque for de som er interessert i eksotiske dyr,
 6. Palmitos Parque for de som er fugleinteressert, og
 7. Angry Birds Parque aktivitetspark for de som trenger å bevege seg.
 8. Det finnes også utallige byrå som organiserer sykkelturer, kamelridning, surfekurs osv.

Puerto de Mogan har masse sjarm!

Værsikker feriedestinasjon

Temperaturmessig er Gran Canaria et «safe bet» året rundt for gode temperaturer.

Tips: Besøker du øya i vinterhalvåret og ønsker mest mulig tid på stranden og i sola er stranden Playa Amadores et lurt sted å dra da stranden ligger litt lunt til, og ofte har litt varmere temperaturer og mindre vind enn andre strender på en litt kjølig dag.

Er du på utkikk etter en mer eksotisk feriedestinasjon, sjekk ut disse stedene: Maui  og Machu Picchu