Ønsker du noen hotte tips til London-turen? Etter noen års fartstid i metropolen vil jeg anbefale tre cocktailbarer, alle har fantastiske cocktails og en atmosfære som gir det lille ekstra.

The Alchemist London

Leter du etter en bar litt utenom det vanlige? På The Alchemist i London kan du få cocktails som både endrer farge og smak. Lokalisert utenfor turistløypa i The City, forretningsområdet i London, finner du The Alchemist. Her finner du et utvalg en skal lete lenge etter. Med utvalgte drinker følger underholdning på kjøpet, for det er ikke småtteri hva disse bartenderne disker opp med. Det er finurlige anretninger, røyk og bobler. Føler man seg mindre eventyrlysten så er det selvfølgelig mulig å bestille de klassiske drinkene også. Vi var innom for noen pre-drinks før vi gikk videre for middag på Sushi Samba (les mer om de beste restaurantene i London her), men stedet har også sin egen restaurant. Bestill bord på helgene!

Experimental Cocktail Club Chinatown

Som en del av mystikken, er denne baren litt vanskelig å finne. Bak en helt anonym dør i Chinatown og opp en trapp finner du The Experimental Cocktail Club. Det er trangt om plassen, og en atmosfære du bare finner i ekte storbyer som London. Her får du gode (og dyre) drinker av bartendere som garantert har tatt litt inspirasjon fra Tom Cruise sine kunster i filmen Cocktail. Kle deg pent, det er opp til dørvakten om du slipper inn eller ikke.

Mr. Fogg’s Residence i Mayfair

I en bakgate i Mayfair, et område med noen av Londons beste restauranter, finner du Mr. Fogg’s Residence. Den pent kledde mannen i flosshatt utenfor tilsier at det ikke bare er en lagerbygning vi har kommet til, men det er allikevel en litt pussig plassering av en cocktailbar. Det er som å tre inn i en annen verden når man setter foten innenfor den intetsigende fasaden. Her er drinkene og interiøret inspirert av Mr Fogg’s reise rundt jorden. Hvorfor ikke prøve en annen variant av High Tea, og booke bord for Tipsy Tea her i stedet? Reserver bord og kle deg pent.